A felső szint felett

 

 

Általában a jegyek három szintű felosztását ismerjük az asztrológiában, s nem is szeretném nagyon megzavarni ezt a rendszert (csak egy gondolat erejéig).


A Rák jegyében tudunk egy képzeletbeli 4. szintet meghatározni, s ez a "valódi művészet". Hiszen a Rák akkor képes a felső szintet megélni, ha képes GONDOSKODNI. Ez azt jelenti, hogy teljes mértékben alárendelődik valakinek, mert érzelmileg kötődik. Ennek egy "speciális esete" a művész, aki a művészetén keresztül az emberiség egészén akar gondoskodni, s ez a kötődés vezérli a művészetét.

 

rak logos


A Rák középső szintje már jóval "prózaibb": a nélkülözhetetlenség. Sajnos naponta találkozunk - s nem csak asztrológusként - azzal az iszonyatos erőfeszítéssel, amellyel elsősorban a nők próbálnak nélkülözhetetlenné válni. Jobb esetben a családban, rosszabb esetben a munkahelyen. Azért mondom hogy rosszabb, mert ha valaki azt gondolja, hogy a munkahelyen nélkülözhetetlenné válhat, az önmagát csapja be. Hiszen holnap jöhet egy másik főnök, akinek más lesz nélkülözhetetlen és akkor...


Akkor lekerül a Rák az alsó szintre, s elkezd uszítani, hogy ezáltal próbálja elérni a környezetében, hogy fontos legyen. De ez már nagyon keserves próbálkozás, s legtöbbször az ellenkező hatást váltja ki, mivel ő érzelmileg közelítve a dolgokhoz nem tud jól taktikázni, a külvilág meg "tisztábban" nézve a dolgokat döbbenten áll. A rákságot ezért még az alsó szinten is a családban lehet a legjobban megélni, hiszen szeretteink sokkal inkább elfogadják tőlünk a "gyengeségeinket", mint az "idegenek".

 

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html