Maradj mérleg, maradj egészséges

 

Nehéz a nap minden pillanatában megfelelni a környezetünknek. Persze a Mérlegeknek ez jobban megy, hiszen ösztönösen bennük van a megfelelés. Egy Kos már agyvérzést kapna 20 évesen attól, amit egy Mérleg 60 évesen is csak egy enyhe bőrbetegséggel reagál le. De senki ne gondolja, hogy büntetlenül el lehet nyomni magunkat. Hiába vagyunk Mérlegek, a horoszkópunkat meg kell élni.

 

merleg logos

 

Talán éppen ezért gondolta úgy a Sors, hogy a Mérleget az életében néhányszor olyan döntéshelyzet elé állítja, amelyben a megoldás (a felső szint) pont az önmaga felvállalása: „ilyen vagyok, fogadjatok el”! S ha képes így cselekedni, akkor meggyőződésem, hogy „kitisztul szervezetéből az addig lerakódott teher”, s ismét hosszú időre képes gond nélkül megfelelni.

A hétköznapokban, a középső szinten a külvilág visszajelzése a legfontosabb a Mérlegnek: „Elfogadnak? Szeretnek?” Éppen ezért a mai világban a legjobb munkaerő a Mérleg. Fürkészi a főnök kívánságát, s mindenáron végre akarja hajtani a feladatokat. Persze a kollégáknak is meg akar felelni, s ez időnként feloldhatatlan feszültséget hoz az életébe.

A baj akkor van, ha nem érzi a Mérleg az elfogadást a hétköznapokban, s elkezd „ész nélkül kapálózni” a szeretetért. Ilyenkor legtöbbször a feltűnni vágyást tapasztalja a környezete: túl sok a smink, túl sok a szín, „túl sok az ember”. Azt gondolom, hogy amikor a Mérleg rájön, hogy hiába „teszi ki a lelkét”, akkor sem kapja meg azt a szeretetet a környezetétől, amelyre vágyik, akkor „elkezdenek lerakódni a terhek”, s például egy ekcémában jelennek meg.

A megoldás, hogy amikor a Sors úgy hozza, akkor fel kell vállalni magunkat. A hétköznapokban pedig olyan élethelyzetbe kell kerülniünk, például a munkánkon keresztül, hogy átéljük az elfogadást, s ne jussunk el arra a szintre, hogy a külsőségeken keresztül akarjunk megfelelni.

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html