Érzések fogságában

 

hold logos

 

A Rák jegyében járunk, amelynek uralkodó bolygólya a Hold.

Egy asztrológiai tanácsadás során - amikor a személyiség alapvető jellemzőiről beszélek - a Holdat az adott jegy analógiájában meglévő tehetségnek mutatom be. (Persze nagyon sok mindent lehetne mondani a Holdról, de egy órás beszélgetés során csak akkor térek ki mélyebben egy bolygó jelentéstartalmára, ha az problémaként jelenik meg az adott embernél.) Én úgy gondolom, hogy a tehetség az, amihez „érzésünk van”, amire „ráérzünk”. S itt nagyon lényeges, hogy a merkúri analógiákat, a rációt teljesen kiiktassuk, hogy emberi létünk egy teljesen másik dimenzióját hagyjuk érvényesülni.

S miért tartom fontosnak a tehetséget kiemelni, azon túl, hogy tudjanak róla az emberek? Mert meggyőződésem szerint minden bolygónkat, minden pillanatban valamilyen módon éljük. S mennyivel jobb, ha egy ember meg tudja élni a hétköznapokban a tehetségét mondjuk a hivatásában, mintha ugyan az az érzés (tehetség) fogságba ejti és megkeseríti az életét? Például Skorpió Holddal tehetséget kapunk a lelki dolgok kutatására. Ezt megélhetjük pszichológusként a paciensek segítésében, s a magánéletben féltékenyégben. S mivel a Hold a második legfontosabb (a Nap után) bolygónk (persze egyénenként és életszakaszonként változik, hogy éppen melyik bolygónk mennyire dominál), ezért hatalmas jelentősége van annak, hogy pozitív élethelyzetben tudjuk a Holdunkat élni.

Az alábbiakban szokás szerint sorra veszem a jegyeket, s javaslatot teszek a Hold megélésére.

 

A Kos Holddal tehetséget kapunk a küzdésre, a harcra. Ez akkor élhető meg pozitívan, ha például a család érdekében küzdünk.

A Bika Hold tehetséget ad az anyaghoz. Tradicionálisan ez a földdel, állatokkal kapcsolatos foglalkozást jelentett, míg ma inkább az anyagiakkal, a pénzzel kapcsolatos tehetséget mutatja.

Az Ikrek Holddal a kommunikációhoz, a kapcsolatokhoz, vagy a tanításhoz kapunk tehetséget. Ugyanakkor megjelenhet más, a közvetítéshez kapcsolódó tevékenység is, mint például a szállítás.

A Rák Hold az érzelmek dominanciáját mutatja. Fontos, hogy ilyen állással megéljük a nélkülözhetetlenséget a családban, vagy a munkahelyünkön.

Az Oroszlán Hold hagyományosan az uralkodáshoz való tehetséget mutatta. Ma leginkább a vezetéshez ad ösztönös tehetséget, vagyis azt az érzéket, hogy éljen, és ne visszaéljen a rábízott emberek feletti hatalmával.

A Szűz Hold a tervezéshez, a következetességhez ad tehetséget, amennyiben pozitív élethelyzetben tudunk élni vele. Amennyiben nem tudjuk ezt élni, akkor a kritikusságban éljük meg, ami nem túl kellemes a környezetünk számára.

A Mérleg Holddal a megfeleléshez, a harmónia megteremtéséhez kapunk tehetséget. Ezt mind a karrierben, mind a magánéletben nagyon jól tudjuk hasznosítani. Érdemes még kiemelni a szépérzéket is, amely nagy kincs lehet egy ember számára.

A Skorpió Hold tehetséget ad a lelki dolgok kutatásához, amellyel lehetünk például nyomozók. Másik lehetőség a pénzügyi pálya, a bankszektor (persze ezeken kívül még számtalan megélés lehetséges).

A Nyilas Holddal tehetséget kapunk arra, hogy célokat adjunk másoknak, s ehhez a lelkesítést, az optimizmust is megadjuk.  

A Bak Hold ezzel szemben a célok megvalósításához ad tehetséget. Fontos, hogy a cél harmonizáljon a személyiségünkkel, mert a Bak nem tudja elengedni a dolgokat, s akár évtizedekre is beleragadhat egy nem neki való cél megvalósításába.

A Vízöntő Hold a különleges megközelítéshez ad tehetséget. Ilyen lehet az informatika, de például az is vízöntős, ha valaki rollerrel közlekedik, vagy ezotériával foglalkozik. Fontos Vízöntő analógia még a közösségben való gondolkozás, illetve a humanisztikus megközelítés.

A Halak Holddal tehetséget kapunk az önfeláldozáshoz. Jó lehet ez a családban, amennyiben örömmel tesszük. A hivatás terén a segítő foglalkozások adnak terepet a Halaknak. Ilyen többek között az orvos, a nővér, vagy az ápoló.

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html