Miért nem tanulják az emberek az életet?

 

Manapság az emberek nagyon sok energiát fordítanak a tanulásra. Ma már a fiatalok többsége elvégez egy főiskolát vagy egyetemet, 3-5 évet fordít arra, hogy egy szakmát elméletben megtanuljon. Sokan azután sem állnak meg, s másod, harmad diplomát szereznek. Nincs is ezzel probléma, ha később a karrierükben ezt hasznosítani tudják. A probléma ott van, hogy eközben a legfontosabb ismeretek elsajátítására nem marad idő, így nagyon kevesen jutnak el oda, hogy az életről tanuljanak.

Mit jelent az életről tanulás? Véleményem szerint azt, hogy az ember olyan ismeretekre tesz szert, amely által megismeri az élet törvényszerűségeit, önmaga lehetőségeit, s e kettő összehangolásának tudományát egy sikeres, boldog élet érdekében.

Nem akarom az asztrológia jelentőségét túlértékelni, elismerem a más „élettanító” eszközök, filozófiák, vallások jelentőségét, de én úgy gondolom, hogy a „boldogságtanulás” legátfogóbb eszköze az asztrológia. S azért állítom ezt, mert képes hidat építeni az érzelmi és az értelmi szint között, s így képes a vallás, a filozófia és a pszichológia eszközeinek „erejét egyesítve, a kritikus tömeg létrehozásával maghasadást létrehozni” az emberek életében.

 

 

Tanulás

 

 

De ehhez tanulni kell, s nem kevesebbet, mint egy diploma megszerzéséhez!

A másik, ami nehézzé teszi az „élettanulást”, hogy nem tárgyakkal, hanem önmagunkkal kell dolgozni, s amikor ezzel szembesül valaki, akkor sokszor inkább meghátrál, s beletemetkezik az életbe.

A harmadik sokszor áttörhetetlen nehézség, hogy a túlzott értelmi, vagy érzelmi beállítódás miatt nem tud kiépülni a híd az érzelmi és értelmi szint között, s ettől kezdve vagy a ráció, vagy az érzelmek dominanciája megakadályozza az eredményes tanulást.

A nehézségek ellenére hiszek benne, hogy az egyéni segítés eszközével minden embernél el lehet érni, hogy képes legyen megtanulni az életét, s ezt követően hosszútávon sikeres és boldog tudjon lenni.

Feliratkozás

Feliratkozás az általános hírlevelekre és az
Asztrológia Online találkozókra

Please enable the javascript to submit this form

SFbBox by psd to html